ARCHITECTENBUREAU BERNARD DE CLERCK   NL - FR - EN
         
BUREAU REALISATIES PUBLICATIES VACATURE CONTACT
PROJECTEN BOEKEN    
BUREAU SOMETHING DIFFERENT TIJDSCHRIFTEN    
WERKWIJZE INTERIORS ARCHITECTURAL STORIES    
TEAM IN THE PENCIL      
NIEUW KANTOOR        
         
         

BUREAU

Op het Architectenbureau Bernard De Clerck werkt een equipe met verschillende specialiteiten. Bernard is altijd het eerste aanspreekpunt. Hij kan heel goed luisteren en heeft een groot inlevingsvermogen zodat hij heel snel begrijpt wat zijn opdrachtgevers wensen. Vaak is zijn allereerste ontwerp al onmiddellijk een voltreffer. Bernard wil altijd in de eerste plaats het huis bouwen dat de klant wenst. Anderzijds heeft elk huis van hem die unieke stempel en zijn onmiskenbare stijl.

Zijn architectuur beoogt altijd een eenheid, een symbiose van aanwezige en aangebrachte elementen. Hij heeft aandacht voor het geheel, het huis, de omringende natuur, de geschiedenis, de traditionele materialen en de specifieke kenmerken van de streek. Hij verankert de huizen die hij ontwerpt of renoveert in het landschap, tekent vaak ook de algemene lijnen van de tuin uit en bepaalt de sfeer van het interieur dat hij dikwijls zelf kleur geeft en waarvoor hij vaak de meubelen ontwerpt.
Hij vindt zijn inspiratie zowel in de Oudheid, de Renaissance en de Arts-and-Craftsbeweging als in de traditionele regionale architectuur.

Zijn stijl is tijdloos, warm, zuiver van lijn en met een bijzondere aandacht voor het detail. Zijn grootste kenmerk is dat hij passioneel te werk gaat. Huizen bouwen is voor hem geen job : hij ontwerpt met liefde voor zijn vak en elke 'chantier' is als een eigen kind dat hij moet grootbrengen.
Het architectenbureau is een gedreven team dat de bouwheer bijstaat bij alle aspecten van het bouwproject, van advies en ontwerp tot en met oplevering. Er is een enorme know-how aanwezig op het kantoor inzake techniek,verbouwingen, nieuwbouw, interieurvormgeving, Door de onderlinge inter-actie tussen de verschillende architecten op het kantoor krijgt elk project een uitzonderlijk stevige basis.

Door M.C. H.H. (Klant)